Müsli til morgenmaden

tirsdag den 6. september 2011

Endelig tid til min aftenkaffe - på grund af dette regnfyldte ruskende vejr har jeg skiftet dog skiftet kaffen ud med te. Opvask og tøjvask er endelig overstået. Alting tager bare længere tid, når man har et pjevst og putsomt barn på armen. Derfor har jeg kun lavet det allermest nødvendige i dag, fx en ny portion müsli. Var det nu også nødvendigt. Ja! Er du da tosset? Der er intet så tarveligt som en ganske almindelig kedelig grå portion havregryn til morgenmad. Heldigvis er det verdens nemmeste müsli. Den skal ikke opvarmes, og den indeholder ikke noget tilsat. Den er inspireret af Urtekrams ganske udemærkede men sindsyg dyre speltmüsli - med visse modifikationer. Alle ingredienserne kan købes økologisk, men køb den for alt i verden ikke i et almindelig supermarked. Så koster det en formue. Køb i stedet store poser fra fx Aurion. De fleste helsekostbutikker forhandler Aurion.
Vores opskrift på müsli er som følger:

200 g finvalsede havregryn
200 g grovvalsede havregryn
100 g bygflager
100 g speltflager
100 g rugflager
75 g hele boghvedekerner
75 g risflager
75 g solsikkefrø
50 g sesamfrø
50 g græskarkerner
evt. 75 g tørrede, afskallede hasselnødder

Det hele blandes - og spises sammen med havregryn og æbler i tern.

Når jeg vil gøre lidt ekstra ud af müslien rister jeg den i ovnen til den begynder at få farve. Det er nødvendigt at riste den af flere omgange, for det er en stor portion. Den ristede müsli er særlig lækker på surmælksprodukter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar