Når nu dagen har været så grå og trist, er det altid rart at komme hjem i varmen med visheden om, at det endelig er weekend. Vi forsøger altid at gøre lidt ekstra ud af aftenbordet fredag, lørdag søndag, så vi rigtig kan mærke forskellen mellem hverdag og weekend.
Og er der noget bedre end at sætte sig ved et veldækket bord. Egentlig bør et hvert bord være veldækket. Hvis man for eksempel regner med, at man i gennemsnit sidder ved bordet 1½ time om dagen og samtidig regner med at blive 80 år gammel - ja, så vil man bruge 5 år af sit liv ved bordet. Det er da tankevækkende, og måske derfor bør man gøre lidt mere ud af borddækning, servering, bordskik m.m. Der skal jo ikke så meget til - dækkeservietter, en foldet serviet ved siden af tallerkenen, lidt stearinlys og måske en buket blomster.
Jeg er ganske tilfreds med ugens fredagsbord - også selv om menuen "kun" er kyllingfilet i tern tilsat en pose Santa Maria Chicken Masala-krydderi og yoghurt. Når det er små med tid, må man jo prioritere og være lidt opfindsom.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar