Dejen har hygget sig det meste af dagen i køleskabet, for vores hvedeknopper er koldhævede. Ganske rustikke med knækkede hvedekerner og fuldkornsmel. Vi fik simpelthen nok af de kønsløse masseproducerede hvedeknopper med uhyrlige mængder gær, sukker og fedtstof. Derfor har vi vores helt egen opskrift - brygget sammen af flere forskellige opskrifter på nettet.
Fuldkorns-hvedeknopper
- 100 g knækkede hvedekerner
- 25 g smør
- 1 dl yoghurt
- 3 dl mælk
- 15 g gær
- ½ spsk. sukker
- 1½ tsk. maldon salt
- 1 æg
- 1 tsk. kardemomme
- 300 g grahams speltmel
- 300-350 g sigtet speltmel
Hvis bollerne er hævet tilstrækkeligt næste morgen kommer man dem direkte i ovnen ved 200 grader og bager dem i 20 minutter. Hvis man synes de trænger til det, eller gerne vil have dem ekstra luftige, stiller man pladen over en stor gryde kogende vand til de er hævet op, og bager dem bagefter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar